Nieuws

< Terug naar overzicht

18444 collage nieuwsbrief reedyk 2

Levering hydraulische besturing kleppen

Bosman Watermanagement uit Piershil heeft het gemaal Vier Noorder Koggen in Wervershoof/Medemblik in 2 jaar tijd gerenoveerd, in opdracht  van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Bosman heeft ons aangedragen bij Jansen Venneboer uit Wijhe en Reedyk heeft de opdracht gekregen om 4 stand-alone functionerende hydraulische besturingsunits te ontwerpen en te leveren t.b.v. het  hydraulisch open en dicht sturen van de tolkleppen in het perskanaal.  Een tolklep is een vierkante vlinderklep welke is  verwerkt in de betonnen perskoker. 

Vooral bij een noodsituatie is de installatie eenvoudig te bedienen en geeft zekerheid door het ontbreken van een elektrische ventielen, tevens  is er zicht op het bewegen van de klep en is er controle op de sluitkracht. De installatie blinkt uit door zijn eenvoud en is daardoor uiterst betrouwbaar.

De installatie is op verzoek van de opdrachtgever niet weggestopt onder een afschermkap, en heeft er juist voor gekozen om  een dergelijk technisch hoogstandje  zeker  te laten zien!! Om deze reden is er een hek geplaatst rondom de installatie.