Reedyk

Waterstof als brandstof

Waterstof is een steeds interessanter alternatief voor fossiele brandstoffen. Het wordt ook wel de brandstof van de toekomst genoemd. Voor MKB en landbouwbedrijven wordt het nog interessanter als waterstof op eigen locatie geproduceerd kan worden.

Waarom is waterstof een interessant alternatief?

Waterstof is interessant voor MKB, landbouwbedrijven, stadsregio’s, havens en garages voor werkmaterieel om de volgende redenen:

  • Landbouwbedrijven en MKB moeten en willen continu blijven innoveren
  • Bedrijf toekomstbestendig maken
  • Onafhankelijk van energieleveranciers
  • Slimmer omgaan met de beschikbare elementen wind en zon
  • Het opslaan van energie
  • Omgaan met nieuwe regelgeving zoals dieselverbod in nabijheid van werknemers

Transitie van hernieuwbare energie naar waterstof

Waterstof produceren op locatie

Het opwekken van energie met zonnepanelen of met windturbines is tegenwoordig gebruikelijk en veelvoorkomend.

Daarnaast willen bedrijven slimmer omgaan met deze elementen. Echter, vaak is er geen mogelijkheid om al deze opgewekte energie te bewaren.

Het omzetten van hernieuwbare energie naar waterstof is dankzij de compacte elektrolyser mogelijk op locatie. Deze elektrolysers zijn een betaalbare oplossing voor het MKB en snel operationeel: duurzame energie ter plaatse omzetten in groene waterstof.

Bovendien kan de installatie eenvoudig uitgebreid worden door elektrolysers bij elkaar te plaatsen, waardoor er nog een capaciteit probleem ontstaat. Een set elektrolysers kan automatisch mee bewegen met de fluctuerende energieopbrengsten bij variatie in de zon / windsterkte en zo optimaal gebruik maken van de energie.

Reedyk en waterstof

Reedyk onderscheidt zich in vier divisies: compact cranes, hydraulics, waterjet cutting en industrial maintenance. De organisatie houdt in de huidige productie- / bedrijfsprocessen al rekening met veel factoren die ook bij waterstof van toepassing zijn (zoals hoge-druk en elektriciteit). Hierdoor beschikt het bedrijf al over de nodige kennis.

Een content titel

Met een ondertitel

Creatieve innovatie
We investeren volop in productontwikkeling en -vernieuwing. Als het beter kan of niet te koop is, dan ontwikkelen we het in eigen huis. Momenteel staan er maar liefst vier octrooien op naam van Reedyk. Eén daarvan is een draadloze afstandsbediening met als basis een tabletcomputer. Niet te koop, dus zelf ontwikkeld. Alles start vaak met een ogenschijnlijk simpele vraag, maar groeit zo maar uit tot de ontwikkeling van een unieke oplossing. Zoals een explosieveilige minihijskraan voor Koninklijke Shell.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras venenatis consectetur elit vitae finibus.

Meer lezen

Word jij ook enthousiast van waterstof?

Wij bij Reedyk worden enthousiast van deze nieuwe ontwikkeling en zien veel mogelijkheden voor MKB, landbouwbedrijven en de maatschappij. Daarnaast zijn we inmiddels partner en integrator van Enapter elektrolysers. Wij komen graag in contact met jou om de mogelijkheden van waterstof te bespreken.