Reedyk

Waterstof als brandstof

Waterstof is een steeds interessanter alternatief voor fossiele brandstoffen. Het wordt ook wel de brandstof van de toekomst genoemd. Voor MKB en landbouwbedrijven wordt het nog interessanter als waterstof op eigen locatie geproduceerd kan worden.

Waarom is waterstof een interessant alternatief?

Waterstof is interessant voor MKB, landbouwbedrijven, stadsregio’s en havens met werkmaterieel om de volgende redenen:

  • Waterstof kan energie van wind en zon opslaan
  • Waterstof maakt je onafhankelijk van energieleveranciers 
  • Waterstof is toekomstbestendig en onuitputtelijk
  • Waterstof heeft geen uitstoot van stikstof / CO2 / fijnstof
  • Waterstofproductie/aandrijving is geluidsarm
  • Waterstof is een solide basis voor MKB en landbouwbedrijven om te blijven innoveren
  • Waterstoftechniek geeft een voorkeurspositie bij aanbestedingen
  • Met waterstof kun je anticiperen op aangescherpte regelgeving zoals dieselverbod in nabijheid van werknemers
  • Waterstoftechniek investeringen worden financieel ondersteund vanuit regionale / landelijke / Europeese overheid
  • Waterstoftechniek is investeren in lange termijn perspectief

Transitie van hernieuwbare energie naar waterstof

Waterstof produceren op locatie

Het opwekken van energie met zonnepanelen of met windturbines is tegenwoordig veelvoorkomend. Het elektriciteitsnet is hier vaak niet op berekend, en de maximale vraag en aanbod is niet gelijktijdig. Hierdoor is de waarde van de opgewekte energie op veel momenten laag.

Waterstof biedt de mogelijkheid om deze geproduceerde energie te bewaren. Deze waterstof kan dan worden getransporteerd en gebruikt worden waar en wanneer dat deze energie nodig is. Bijvoorbeeld door mobile machines.

Het omzetten van hernieuwbare energie naar waterstof is dankzij de compacte elektrolyser mogelijk op locatie. Deze elektrolysers zijn een betaalbare oplossing voor het MKB en snel operationeel: duurzame energie ter plaatse omzetten in groene waterstof.

Bovendien kan de installatie eenvoudig uitgebreid worden door meerdere elektrolysers als set bij elkaar te plaatsen, zodat snel capaciteitgroei mogelijk is. Daarbij kan een set elektrolysers optimaal gebruik maken van de beschikbare energie door automatisch mee bewegen met de fluctuerende energieopbrengsten met variatie in de zon / windsterkte.

Reedyk en waterstof

Reedyk heeft jarenlange ervaring met veel verschillende mobile machines en technische installaties. Hierdoor is veel kennis van hoge druk, besturingsystemen, elektrische aandrijving, accutechniek, engineering, maatwerk en service & onderhoud. Allemaal zaken die bij waterstof van toepassing zijn, zodat Reedyk zich snel heeft kunnen ontwikkelen op waterstof gebied.

Een content titel

Met een ondertitel

Creatieve innovatie
We investeren volop in productontwikkeling en -vernieuwing. Als het beter kan of niet te koop is, dan ontwikkelen we het in eigen huis. Momenteel staan er maar liefst vier octrooien op naam van Reedyk. Eén daarvan is een draadloze afstandsbediening met als basis een tabletcomputer. Niet te koop, dus zelf ontwikkeld. Alles start vaak met een ogenschijnlijk simpele vraag, maar groeit zo maar uit tot de ontwikkeling van een unieke oplossing. Zoals een explosieveilige minihijskraan voor Koninklijke Shell.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras venenatis consectetur elit vitae finibus.

Meer lezen

Word jij ook enthousiast van waterstof?

Wij bij Reedyk worden enthousiast van deze nieuwe ontwikkeling en zien veel mogelijkheden voor MKB, landbouwbedrijven en de maatschappij. Daarnaast zijn we inmiddels partner en integrator van Enapter elektrolysers. Wij komen graag in contact met jou om de mogelijkheden van waterstof te bespreken.